Beter slapen

Leer hoe jouw gedrag jouw slaapgezondheid beïnvloedt en hoe je onbehulpzaam gedrag kunt veranderen.

Je bent geen slechte slaper

Hoe goed jij slaapt wordt vooral bepaald door:

  • Hoe lang je al wakker bent.
  • Het moment van de dag
  • Hoe ontspannen je bent.

Deze drie onderwerpen staan dan ook centraal in het slaapprogramma

Voel weer hoe het is om goed te slapen

Langdurige slaapklachten kunnen ervoor zorgen dat we niet meer weten hoe het is om uitgerust wakker te worden. Met dit programma zul je er snel achter komen wat je al die tijd gemist hebt.

Positieve of negatieve gedachten

Of je ‘s nachts nou niet kunt slapen omdat je ligt te piekeren, of omdat je creatieve brein op hol slaat maakt niet zoveel uit. Wij gaan jou helpen om ontspannen aan je nacht te beginnen. 

“Ik had nooit gedacht dat iemand mij kon helpen met mijn slaapprobleem. Door verschillende oefeningen, uitleg en handvatten slaap ik nu vele malen beter😀. Een wereld van verschil. Ik geef Habit Talk een dikke 10!”

— Sandy

Slaapanalyse

Dankzij onze uitgebreide slaapanalyse krijgen wij een goed beeld van jouw slaapkarakteristieken. Slaap jij wel voldoende? Heb jij regelmatige bedtijden? Komt social jetlag jou bekend voor? Vul voor zeven dagen elke ochtend een vragenlijstje in, en wij vertellen je alles dat je moet weten om jouw slaap te verbeteren. 

Onze Slaapexpert

Rob Henst, PhD is mede-oprichter van Habit Talk. Hij promoveerde aan de Universiteit van Kaapstad op het gebied van chronobiologie en slaapgezondheid. Daar richtte hij zich voornamelijk op de bevordering van de slaapgezondheid door de ontwikkeling en toepassing van slaapgedragsinterventies. En dat is precies wat we doen we bij Habit Talk.

Habit Talk Fases

Welk onderwerp je ook kiest. We zullen altijd door 3 fases heenwerken.

Intake

Hoe gezond ben je?

Deze fase is bedoeld om zoveel mogelijk over jou te weten te komen en om jouw verwachtingen te bespreken. Je vult verschillende vragenlijsten in. Aan het einde van deze fase hebben we een intakegesprek waarbij de hulpvraag geformuleerd wordt en we maken een plan voor de volgende fase.

Veranderen

Hoe kun je gezonder leven?

Dit is de fase van veel leren en proberen. Hierin leer je over stress via e-learning, inzichten uit de opdrachten, en gesprekken met jouw coach. Na deze fase heb je meer kennis over stress, nieuwe vaardigheden en ben je een aantal gezonde gewoontes rijker.

Volhouden

Hoe blijf je gezond leven?

In de derde fase ligt de focus op volhouden. Hierbij zal het contact met jouw coach minder frequent via video zijn en vaker via chat of e-mail. Deze fase bereidt jou erop voor om na het aflopen van het traject de veranderingen zelfstandig door te kunnen zetten.

Wil je zelf deelnemen?

Habit Talk is er voor iedereen die wil werken aan stress of slaap. Dus ook voor jou. Er zijn meerdere manieren waarop je aan Habit Talk deel kunt nemen.

Wil je direct met ons aan de slag of breng je ons liever in contact met het bedrijf waar je voor werkt?

Plan een gesprek
Doe de Health Check

Wat kun je verwachten?

  • Videogesprekken

Via videogesprekken houd je het meeste contact met jouw coach. Dit houdt de coaching efficiënt en persoonlijk. Ook kun je zo gecoacht worden vanaf jouw favoriete locatie. 

  • Chat

Via de chat is jouw coach altijd bereikbaar voor het beantwoorden van vragen en delen van informatie en inzichten. Ook houden we zo een vinger aan de pols en kunnen we je bijvoorbeeld helpen herinneren om daardoor gewoontes te verstevigen.

  • Plan van aanpak

Omdat iedereen verschillend is, maken jij en de coach samen een plan van aanpak dat bij jou past. Hierdoor verlies je geen tijd en energie aan lesstof of situaties die niet op jou van toepassing zijn.

  • Vragenlijsten

We maken vaak gebruik van vragenlijsten. Op die manier leren we meer over jou, houden we jouw voortgang bij en kunnen we ons focussen op wat voor jou belangrijk is.

  • Van theorie naar praktijk

Nu moet je de theorie nog in de praktijk brengen. Jouw coach helpt jou daar een handje bij. Samen kijken we waar jouw knelpunten liggen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij het volhoudt.

  • Lesmodules en opdrachten

De coachsessies worden afgewisseld met lesmodules en opdrachten die voor jouw situatie relevant zijn. Tijdens het bespreken hiervan zul je vele inzichten rijker worden. Als er iets niet duidelijk is, dan vraag je het gewoon even aan jouw coach.