Veelgestelde vragen

Werkt het echt?

Wij zijn van mening dat chatten een veel effectievere manier is om jou te helpen om kleine aanpassingen in jouw leefstijl te maken. Door het chatten kunnen we veel vaker contact hebben dan conventionele gespreksmethoden. Daarnaast kunnen we gebruik maken van tekst, video, audio en foto om zo een nóg beter beeld krijgen van jouw leven. 

Verder maakt chat het mogelijk dat we met meerdere ogen naar jouw situatie kunnen kijken (met jouw toestemming natuurlijk). Zo heb jij toegang tot de expertise en inzichten van meerdere coaches. 

Dus, we denken dat het werkt, maar we weten het (nog) niet zeker. 


Wat is Habit Talk?  

Habit Talk is dé nieuwe manier om te werken aan gezonde en structurele veranderingen aan jouw leefstijl. Wij communiceren met jou via de chat zodat jij op elk moment van de dag jouw coach kunt raadplegen. Hierdoor kan een coach ook gemakkelijk informatie met jou delen. Daarnaast kan een coach andere coaches om hulp vragen, mocht dat nodig zijn. 


Chat ik met echte personen?  

Ja. De Habit Talk coaches zijn echte mensen. Je chat dus niet met bots. 


Moet ik betalen om gebruik te maken?  

Omdat we in de testfase zitten, is Habit Talk voor de eerste 100 deelnemers nog gratis. Uitendelijk zal Habit Talk een betaalde dienst worden, en kunnen het zowel de deelnemer als de zorgverzekeraar zijn die ervoor betaald. 


Ik ben een leefstijlcoach, hoe kan ik Habit Talk gebruiken voor mijn klanten?  

Door Habit Talk kun je tegelijkertijd meerdere klanten coachen. En wanneer je het even niet weet, kun je de Habit Talk coaches om hulp vragen. Sluit je bij ons aan. Neem contact met ons op. 


Waar kan ik de Habit Talk app downloaden?  

We hebben nog geen app. We communiceren met jou via een bestaande chat app. Wij werken het liefste met Telegram, zodat we jouw privacy kunnen waarborgen.


Is de Habit Talk methode wetenschappelijk onderbouwd?  

De Habit Talk methode is opgebouwd uit twee delen: de communicatiestijl en het leefstijladvies. Voor de communicatiestijl gebruiken wij aspecten van Motiverende Gespreksvoering. Dit blijkt een effectieve manier om gedragsverandering te faciliteren. Uit een systematisch review onderzoek uit 2016 (een systematische review is een onderzoeksmethode waarbij alle resultaten van gepubliceerde onderzoeken worden samengevat tot één publicatie) blijkt dat Motiverende Gespreksvoering een prima methode is om gedragsverandering voor de verbetering van hart-en vaatgezondheid teweeg te brengen. 

Voor het andere deel waar Habit Talk uit opgebouwd is, het leefstijladvies, gebruiken wij alleen bronnen die wetenschappelijk onderbouwd zijn, en/of advies dat door Nederlandse gezondheidsinstanties wordt gegeven. Denk bijvoorbeeld aan advies van de Nederlandse Hartstichting of het Voedingscentrum. 

Hoewel de Habit Talk methode dus is opgebouwd uit delen die wetenschappelijk onderbouwd zijn, kunnen we niet stellen dat de Habit Talk methode in zijn geheel wetenschappelijk bewezen is. Wij weten bijvoorbeeld nog niet of Motiverende Gespreksvoering, via de chat, gedragsverandering bevorderd. Dit hopen wij samen met jou te ontdekken. 


Wat is Motiverende Gespreksvoering?  

Motiverende Gespreksvoering (Engels: Motivational Interviewing) is een manier van communiceren waarbij een begeleider, samen met de deelnemer, ambivilentie probeert op te lossen. Ambivilentie is wanneer je twee dingen wilt, die niet compatitabel zijn. Bijvoorbeeld: enerzijds wil je stoppen met roken (want het is ongezond, kost veel geld, gevaar voor kinderen), maar anderzijds blijf je tóch roken (want het ontstrest, is lekker). Door een empatieke instelling, goed te luisteren, en open vragen te stellen kan de begeleider jouw intrinsieke motivatie naar boven halen en jouw wilskracht tot verandering versterken. 


Wordt Habit Talk vergoed door de zorgverzekering? 

Nog niet! 

Wij willen eerst aantonen dat de Habit Talk methode werkt, zodat wij met goede resultaten naar zorgverzekeraars kunnen stappen. Als we kunnen aantonen dat Habit Talk een goede manier is om gezonde en structurele veranderingen in jouw leefstijl te faciliteren, is er een grote kans dat deze zorgverzekeraars over de burg komen. 

Registreer je gratis en help ons om de zorgverzekeraars te overtuigen Habit Talk beschikbaar te maken voor iedereen! 


Misschien heb je nog meer vragen

We kunnen altijd even appen. Stuur je ons een bericht? We kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Stuur ons een bericht