Minder stress

We helpen je om stressklachten te voorkomen of ervan te herstellen. Samen met jou vinden we de balans tussen moeten, kunnen en willen. Ook leer je om beter om te gaan met spanning en hoge werkdruk.

Compleet programma

Langdurige stress ontstaat uit een samenloop van omstandigheden. Samen richten we ons op de aanpak van stressbronnen, nemen we stressverhogende persoonlijke stijlen onder de loep (hallo perfectionist), leer je effectief omgaan met stress en werken we aan jouw zelfvertrouwen.

Weten is veranderen

Als je begrijpt wat stress is en waar het vandaan komt is het makkelijker om duurzaam te veranderen. Wij leggen alles tot in de puntjes uit en maken van jou een ware stress-expert.

Luisterend oor

We kunnen jou pas echt goed helpen als we je begrijpen. Vooral jij bent aan het woord tijdens onze sessies. Wat speelt er in je leven? Wat wil je kwijt? Waar wil jij aan werken? 

De flexibele ‘behandeling’ was heel positief. Ondanks dat we eerst hadden besloten het over voeding te hebben, kwamen we al snel tot het inzicht dat er meer 'issues' waren met m'n gedrag en hoe ik snel handel vanuit emoties. Heel fijn dat het mogelijk was om daar meer op te richten.

— Guusje

Positieve gezondheid

Hoe jij jouw gezondheid ervaart vinden wij belangrijker dan dat je voldoet aan bepaalde gezondheidsnormen. Daarom staat positieve gezondheid bij Habit Talk centraal.

Verbeteringen in slaap of stress hebben ook invloed hebben op andere aspecten van je leven. Een kleine verandering op het ene vlak is vaak het begin van een algehele positieve gezondheid.

Wil je zelf deelnemen?

Habit Talk is er voor iedereen die wil werken aan stress of slaap. Dus ook voor jou. Er zijn meerdere manieren waarop je aan Habit Talk deel kunt nemen. Wil je direct met ons aan de slag of breng je ons liever in contact met het bedrijf waar je voor werkt?

Plan een gesprek
Doe de Health Check

Habit Talk Fases

Welk onderwerp je ook kiest. We zullen altijd door 3 fases heenwerken.

Intake

Hoe gezond ben je?

Deze fase is bedoeld om zoveel mogelijk over jou te weten te komen en om jouw verwachtingen te bespreken. Je vult verschillende vragenlijsten in. Aan het einde van deze fase hebben we een intakegesprek waarbij de hulpvraag geformuleerd wordt en we maken een plan voor de volgende fase.

Veranderen

Hoe kun je gezonder leven?

Dit is de fase van veel leren en proberen. Hierin leer je over stress via e-learning, inzichten uit de opdrachten, en gesprekken met jouw coach. Na deze fase heb je meer kennis over stress, nieuwe vaardigheden en ben je een aantal gezonde gewoontes rijker.

Volhouden

Hoe blijf je gezond leven?

In de derde fase ligt de focus op volhouden. Hierbij zal het contact met jouw coach minder frequent via video zijn en vaker via chat of e-mail. Deze fase bereidt jou erop voor om na het aflopen van het traject de veranderingen zelfstandig door te kunnen zetten.

Wat kun je verwachten?

  • Videogesprekken

Via videogesprekken houd je het meeste contact met jouw coach. Dit houdt de coaching efficiënt en persoonlijk. Ook kun je zo gecoacht worden vanaf jouw favoriete locatie. 

  • Chat

Via de chat is jouw coach altijd bereikbaar voor het beantwoorden van vragen en delen van informatie en inzichten. Ook houden we zo een vinger aan de pols en kunnen we je bijvoorbeeld helpen herinneren om daardoor gewoontes te verstevigen.

  • Plan van aanpak

Omdat iedereen verschillend is, maken jij en de coach samen een plan van aanpak dat bij jou past. Hierdoor verlies je geen tijd en energie aan lesstof of situaties die niet op jou van toepassing zijn.

  • Vragenlijsten

We maken vaak gebruik van vragenlijsten. Op die manier leren we meer over jou, houden we jouw voortgang bij en kunnen we ons focussen op wat voor jou belangrijk is.

  • Van theorie naar praktijk

Nu moet je de theorie nog in de praktijk brengen. Jouw coach helpt jou daar een handje bij. Samen kijken we waar jouw knelpunten liggen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij het volhoudt.

  • Lesmodules en opdrachten

De coachsessies worden afgewisseld met lesmodules en opdrachten die voor jouw situatie relevant zijn. Tijdens het bespreken hiervan zul je vele inzichten rijker worden. Als er iets niet duidelijk is, dan vraag je het gewoon even aan jouw coach.