Over ons

Habit Talk is er voor iedereen die zich nu beter wil voelen en op de lange termijn gezonder wil leven. Onze hulp moet de normaalste zaak van de wereld worden.

Over ons

Habit Talk is er voor iedereen die zich nu beter wil voelen en op de lange termijn gezonder wil leven. Onze hulp moet de normaalste zaak van de wereld worden.

Onze waarden

Laagdrempelig

Het coachingstraject met Habit Talk is laagdrempelig op alle fronten. De coach is makkelijk te bereiken via chat, e-mail of videobellen, en de gedragsveranderingen zijn zodanig klein dat iedereen het vol kan houden, maar toch voldoende effectief om het verschil te maken.

Samen doen

Gedragsverandering bij Habit Talk doen we samen. Wij brengen de kennis over stress en slaap, en de deelnemer brengt de kennis over zichzelf. Praten met échte personen die naar hen luisteren en ze motiveren, dát vinden wij belangrijk. 

Realistische gewoonten

De beste gedragsverandering is er een die vol te houden is. Bij Habit Talk houden we rekening met jou als persoon en begrijpen we dat motivatie geen constante, maar dynamisch is. Super als jij het voornemen hebt om elke ochtend om 6 uur te gaan hardlopen, maar misschien is elke avond een wandeling maken realistischer!

Nét genoeg technologie

Wij houden van technologie, maar hechten ook veel waarde aan persoonlijk contact. Je zal bij Habit Talk dan ook nooit met een bot of AI chatten. Wel gebruiken we technologie om efficiënt en gestructureerd te kunnen coachen.

Jij bepaalt

Bij Habit Talk zullen we nooit zomaar iets voorschrijven of iets aanraden waar een deelnemer enorm tegenop ziet. Uiteindelijk bepalen zij óf ze stappen ondernemen, en welke stappen dit zijn. Wij begeleiden jou slechts door het landschap van informatie en mogelijkheden.

Ons startup verhaal

Rob Henst, PhD

De wetenschapper

Rob is slaapwetenschapper en chronobioloog en is onlangs gepromoveerd. Hij heeft naast een wetenschappelijk achtergrond ook aardig wat coachingsuren achter de rug. Deze heeft hij opgedaan tijdens zijn promotieonderzoek waar hij het effect van slaapgedragsinterventies op de cardiometabole gezondheid in personen met overgewicht en obesitas onderzocht. Binnen Habit Talk is Rob verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de stress- en slaapprogramma’s, maar je kunt Rob ook tegenkomen tijdens een coachingsessie..

Rogier Schutte

De ondernemer

Rogier is de ondernemer van Habit Talk. Hij heeft ervaring met het ondernemerschap en helpt andere start-ups om te groeien. Rogier gelooft in een wereld waar iedereen middels kleine stapjes grote veranderingen kan aanbrengen in hun leefstijl. Zijn ultieme doel is om mensen te helpen chronische ziekten te voorkomen en hier zo snel mogelijk van te herstellen. Het oprichten van habit Talk was voor hem dan ook de eerste stap om deze visie te realiseren. Als Rogier zijn Habit Talk-pet op heeft is hij naast het coachen vooral bezig met sales en design.

Starting up

In 2019 liep Rogier met het idee om personen die gezonder willen leven op een laagdrempelige manier hulp te bieden. Rob was net gepromoveerd en was op zoek naar manieren om met de slaapgedragsinterventie uit zijn promotieonderzoek mensen helpen beter te slapen. Toen zij elkaar in een Amsterdamse koffiebar tegen het lijf liepen, werden er al snel gezamenlijke doelen en visies geformuleerd. Habit Talk was geboren in mente.

Een half jaar later begon Habit Talk aan een proef met het coachen van 100 deelnemers op het gebied van slapen, stress, en gewicht. Begin 2021 is die proef afgerond en worden de eerste klanten aangesloten.De rest van het verhaal is nog toekomstmuziek. Habit Talk zal nog vele uitdagingen tegemoet zien, en Rogier en Rob hebben nog veel stappen te zetten om hun grote doel te bereiken.

Het grote doel

Binnen 10 jaar een miljoen mensen helpen aan een gezondere leefstijl

Meer weten over blije collega's?

Plan een gesprek

Met een kort gesprek leren we de situatie van jouw bedrijf kennen en bespreken we hoe Habit Talk kan helpen de gezondheid van jouw medewerkers te verbeteren.

Meer over het programma

Het Habit Talk programma helpt jouw medewerkers om zich beter te voelen door te werken aan minder stress en beter slapen.

Download meer info

We hebben de belangrijkste informatie samengevat zodat je dit snel en eenvoudig met jouw collega’s kunt delen.